Goede doelen

Tour for Live

Tour for Life is de wielerronde die dwars door Europa gaat, om sponsorgeld op te halen voor succesvol kankeronderzoek. Het geld gaat naar het onderzoek voor individuele kankertherapie in het grootste kankerinstituut van Nederland: Het Erasmus MC Kanker Instituut.

PharmaLead sponsort het wielerteam “2wielen1gedachte” dat bestaat uit gedreven en hard fietsende apothekers. Voor meer informatie of om zelf ook sponsor te worden van dit enthousiaste team, kijk op hun Facebook-pagina: https://www.facebook.com/2wielen1gedachteTFL/

Syrie “Back to School”

PharmaLead heeft vorig jaar in samenwerking met Farmazorg uit Nijmegen een prachtig project opgezet waarbij een team van apothekers en apothekersassistenten farmaceutische zorg heeft geboden aan de vluchtelingen uit Syrië in Heumersoord.

Miljoenen Syrische kinderen lijden al drie jaar onder het geweld in hun land. Deze generatie mag geen verloren generatie zijn.

Kunstenaar en Soroptimist Toos Pander heeft op artistieke wijze de ”wil’ van de oorlogskinderen om weer te gaan bouwen aan hun toekomst met veel gevoel weten over te brengen in het schilderij ”ik wil”. PharmaLead steunt met de aanschaf van dit schilderij het project SYRIE “BACK TO SCHOOL”, een gezamenlijk initiatief van Nederlandse Soroptimistclubs en UNICEF Nederland: http://www.soroptimist.nl/syrie/back-to-school

Huidfonds de ScanCoveryTrial

Pieter Wijnand (apotheker uit de Adviesraad van PharmaLead) en zijn zoon Joep reden voor het Huidfonds de ScanCoveryTrial. PharmaLead was een van de sponsoren van Team Wijnand en het Huidfonds. Wat een tocht! Tot nu toe de meest extreme van alle 6 de edities met temperaturen onder de -40. En dat is dus echt héél koud. Ruim 7000 km over ijs en sneeuw naar de mooiste plekjes van Noord Europa met als hoogtepunt het bereiken van de Noordkaap.

Internationaal service project| Freedom Through Education (FTE)

FTE bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen enige opleiding te kunnen geven. In India zijn er teveel kinderen die geen enkele opleiding genieten en daardoor nooit een eerlijke kans krijgen. Freedom Through Education geeft deze kinderen een kans. De drive van FTE is het analfabetisme uitroeien. PharmaLead ondersteunt dit internationale project. Meer informatie: http://www.huidfonds.nl/

Meer informatie: https://www.roundtable.nl/serviceraad/internationaal-serviceproject/

Lokaal service project Soest | Het Fierhuis 

In ‘t Fierhuis in Soest wonen 12 jonge mensen met een verstandelijke beperking. Een plek die ruimte biedt voor hun ontwikkeling. Een plek waar ze met begeleiding zichzelf kunnen zijn. De bewoners hebben inmiddels behoefte aan een lift die in de woning wordt gebouwd, PharmaLead draagt graag haar steentje bij. 

Meer informatie: http://www.fierhuis.nl/

Atelier langs Jan 

Atelier Langs Jan in Baarn biedt kinderen uit Baarn uit alle lagen van de samenleving de mogelijkheid om op jonge leeftijd met kunst bezig te zijn. Van prachtige schilderijen tot en met speksteen sculpturen en guts zeefdrukken. Het atelier zit in een kleine locatie in het Pekingpark maar de subsidie die een deel van de begroting mogelijk maakt houdt op. PharmaLead wil er mede voor zorgen dat het Atelier open blijft.