Goede doelen

JUMP-project 

Het JUMP-project (Junior Modulaire Prothese) zorgt ervoor dat bewegen goedkoper en toegankelijker wordt voor mensen met een beenamputatie. Het project is een initiatief van de Mentelity Foundation, opgericht door snowboardkampioene Bibian Mentel. Begin 2000 werd er kanker geconstateerd in Bibians been, waardoor zij haar been gedeeltelijk liet amputeren. Dit weerhield haar echter niet om door te gaan met snowboarden en ze werd in 2002 opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross, dit keer mét prothese. PharmaLead is trots om een steentje bij te dragen aan het prachtige doel van deze inspirerende vrouw. 

Lees hier meer over het JUMP-project: https://mentelityfoundation.org/jump/

Make-a-Wish

In december 2019 hebben we strooigoed uitgedeeld aan al onze professionals. De opbrengst van de zakjes pepernoten komt geheel ten goede aan de kinderen van Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult de wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende, ziekte.

Wij zijn erg trots dat we meegeholpen hebben het streefbedrag van 60.000 euro te realiseren.

Lees hier meer over Make-a-Wish: https://makeawishnederland.org/

Duchenne Parent Project

Wij hebben 12 ondernemers gesponsord voor hun deelname aan de New York Marathon, deze sponsoring zal ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar een therapie en betere zorg voor Duchenne Spierdystrofie patiënten. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Mensen met Duchenne missen een eiwit die zorgt voor stevigheid van spiercellen. Het zijn vooral jongens die Duchenne Spierdystrofie hebben, wereldwijd 1 op de 3500. Een belangrijk doel dat wij graag steunen.

Lees hier over het Duchenne Parent Project: https://duchenne.nl/

Tour for Live

Tour for Life is de wielerronde die dwars door Europa gaat, om sponsorgeld op te halen voor succesvol kankeronderzoek. Het geld gaat naar het onderzoek voor individuele kankertherapie in het grootste kankerinstituut van Nederland: Het Erasmus MC Kanker Instituut.

PharmaLead sponsort het wielerteam “2wielen1gedachte” dat bestaat uit gedreven en hard fietsende apothekers. Voor meer informatie of om zelf ook sponsor te worden van dit enthousiaste team, kijk op hun Facebook-pagina: https://www.facebook.com/2wielen1gedachteTFL/

Syrie “Back to School”

PharmaLead heeft vorig jaar in samenwerking met Farmazorg uit Nijmegen een prachtig project opgezet waarbij een team van apothekers en apothekersassistenten farmaceutische zorg heeft geboden aan de vluchtelingen uit Syrië in Heumersoord.

Miljoenen Syrische kinderen lijden al drie jaar onder het geweld in hun land. Deze generatie mag geen verloren generatie zijn.

Kunstenaar en Soroptimist Toos Pander heeft op artistieke wijze de ”wil’ van de oorlogskinderen om weer te gaan bouwen aan hun toekomst met veel gevoel weten over te brengen in het schilderij ”ik wil”. PharmaLead steunt met de aanschaf van dit schilderij het project SYRIE “BACK TO SCHOOL”, een gezamenlijk initiatief van Nederlandse Soroptimistclubs en UNICEF Nederland: http://www.soroptimist.nl/syrie/back-to-school

Huidfonds de ScanCoveryTrial

Pieter Wijnand (apotheker uit de Adviesraad van PharmaLead) en zijn zoon Joep reden voor het Huidfonds de ScanCoveryTrial. PharmaLead was een van de sponsoren van Team Wijnand en het Huidfonds. Wat een tocht! Tot nu toe de meest extreme van alle 6 de edities met temperaturen onder de -40. En dat is dus echt héél koud. Ruim 7000 km over ijs en sneeuw naar de mooiste plekjes van Noord Europa met als hoogtepunt het bereiken van de Noordkaap.

Internationaal service project| Freedom Through Education (FTE)

FTE bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen enige opleiding te kunnen geven. In India zijn er teveel kinderen die geen enkele opleiding genieten en daardoor nooit een eerlijke kans krijgen. Freedom Through Education geeft deze kinderen een kans. De drive van FTE is het analfabetisme uitroeien. PharmaLead ondersteunt dit internationale project. Meer informatie: http://www.huidfonds.nl/

Meer informatie: https://www.roundtable.nl/serviceraad/internationaal-serviceproject/

Lokaal service project Soest | Het Fierhuis 

In ‘t Fierhuis in Soest wonen 12 jonge mensen met een verstandelijke beperking. Een plek die ruimte biedt voor hun ontwikkeling. Een plek waar ze met begeleiding zichzelf kunnen zijn. De bewoners hebben inmiddels behoefte aan een lift die in de woning wordt gebouwd, PharmaLead draagt graag haar steentje bij. 

Meer informatie: http://www.fierhuis.nl/

Atelier langs Jan 

Atelier Langs Jan in Baarn biedt kinderen uit Baarn uit alle lagen van de samenleving de mogelijkheid om op jonge leeftijd met kunst bezig te zijn. Van prachtige schilderijen tot en met speksteen sculpturen en guts zeefdrukken. Het atelier zit in een kleine locatie in het Pekingpark maar de subsidie die een deel van de begroting mogelijk maakt houdt op. PharmaLead wil er mede voor zorgen dat het Atelier open blijft.